sport en ontspanningsmassage

ONTSPANNINGSMASSAGE

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is om lichaam en geest tot rust te brengen. Het is een zachte en rustige massage die zeer geschikt is voor mensen die lekker willen ontspannen of veel stress met zich dragen . Stress kan oorzaak zijn van verschillende gezondheidsklachten, zoals: (chronische) pijn, stijve spieren, nek en schouderklachten, hoofdpijn en migraine.

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk)laten verdwijnen.

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de al vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloed ervan. Een ontspanningsmassage kan zorgen voor o.a.: een verbeterde doorbloeding, het lichaam zuiveren van afvalstoffen, sneller herstel, minder kramp, meer beweeglijkheid, extra energie, versterkt immuunsysteem, minder stress, minder depressieve gevoelens, goede spijsvertering ,darmflora en stoelgang, hormonen in evenwicht, verbeterde concentratie en sterker zenuwstelsel, minder vatbaar voor bijv. verkoudheden, griep infecties e.d.

Het is belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen bij zwangerschap, eventuele operaties of blessures.

Wilt u een keer een onstpanningsmassage? aarzel niet en ervaar zelf. Ook om als cadeau weg te geven is mogelijk. We hebben leuke cadeaubonnen!

Een uur is aan te raden bij een ontspanningsmassage. Tot snel:)

SPORTMASSAGE

Een sportmassage is een massage waarbij stevig gemasseerd wordt, gericht op het stimuleren van de doorbloeding. Het bindweefsel en knopen worden uit de spieren gehaald. Hiervoor moet diep in de spieren worden gemasseerd of gefrictioneerd. Dit voelt niet altijd prettig aan en kan zelfs erg pijnlijk zijn. Blauwe plekken en een beurs gevoel is ook niet uit te sluiten. Bedenk dat je even door de zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen.

Met een sportmassage zorg je ervoor dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Hierdoor bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Voordat de massage begint, zal de masseur bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren teveel belasten en zul je eerder nadeel ondervinden dan voordeel. Als je je wel wilt laten masseren voordat je een grote inspanning gaat leveren, bespreek dit dan met de masseur . De massage kan dan aangepast worden naar een iets mildere vorm.

Voor een sportmassage is een half uur aan te raden.