4xT Methode/ Fysiotherapie

New Style Fysiotherapie

Margreet werkt met de 4xT Methode. Dit is een nieuwe therapeutische behandelmethode met een bewezen goed en snel resultaat. Ook mensen met langdurige klachten ervaren vaak direct resultaat. De behandeling richt zich niet specifiek op sporen og gewrichten maak kijkt naar het hele lichaam. Bindweefsel (fascia), het weefsel dat letterlijk alles met elkaar verbind, staat hierbij centraal. Doelstelling is in plaats van symptoombestrijding, de oorzaken, blokkades op te lossen, waardoor de gewrichten en spieren beter functioneren en pijn vermindert of verdwijnt.

WAT is de 4xT Methode?

De 4xT methode bestaat uit een combinatie van 4 stappen, de vier T’s:

* Testen: speciale DAMT-Test procedure, aan de hand van deze testprocedure wordt bepaald welke techniek, welke locatie van de techniek en welke intensiteiten meest effectief is voordat deze wordt toegepast. Dit scheelt vaak onnodige behandelingen. Vervolgens worden niet de symptomen zoals pijn, spierspanning, instabiliteit of spierzwakte behandeld, maar wordt de oorzaak van de klacht opgespoord en aangepakt.

* Trigger: De Fascia wordt in een specifieke richting losgemaakt. Bij de nieuwe anatomie staan niet de spieren centraal, maar de fasciae. Fascia is gespecialiseerd bindweefsel dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en met elkaar verbindt. Door verklevingen van de facie verandert de trek- en drukkracht (tensegrity). Hierdoor verdraaien de gewrichten en organen en worden bewegingen geblokkeerd, spieren verzwakt en ontstaat beschermende spierspanning en pijn. Bij de 4xT methode testen we de fasciae hoe we bewegingen kunnen verbeteren en pijn kunnen verminderen. U zult ervaren dat het verschil DIRECT merkbaar is.

* Tape: Met gespecialiseerde tape , tapen we in een bepaalde richting. De tape is geen opzichzelfstaande behandeling, maar onderdeel van de totaalaanpak volgens de 4xT Methode

* Training: er wordt niet gewerkt met standaard oefeningen en ook niet met zogenaamde stabiliserende oefeningen zoals “core stability” oefeningen of staan op 1 been op een trampoline. De therapeut test vooraf wat de beste oefeningen zijn die passen bij uw klacht op dit moment. De oefeningen zijn vooral gericht op het verkrijgen van meer ruimte in de gewrichten en/of in de romp, soepeler maken van spieren en bindweefsel (fasciae), en het inslijpen van de pijnvrije beweging. Eerst maakt de therapeut u pijnvrij, dan pas komen de oefeningen om te zorgen voor een blijvend resultaat.

Voor meer informatie zie ook www.4xt.nl

Massages/ Deep Dry Needling

Overige behandelingen zoals massages, (deep) dry needling etc worden soms ook aanvullend of als onderdeel toegepast om symptomen zoals pijn, triggerpoints te bestrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *