Fitness

Binnen onze Fitness studio kunt u zelfstandig of met begeleiding trainen. Wij hebben een gezellige en sfeervolle trainingsruimte met uitsluitend nieuwe apparatuur. De training kan gericht zijn op vetverbranding, algemene fitheid, spiergroei of toename van spierkracht of functioneel, als aanvulling om de prestaties van uw uw eigen sport te verbeteren (bijv tennis, voetbal, wielrennen)

Type trainingen zijn :

Cardio Training

Cardio betekent in het medisch ‘voor het hart” en is de afkorting voor cardiovasculaire training. Het is een type training waar het hart en longen sterker van worden en dus de conditie verbetert. Cardio fitness kan worden ingezet om de bloeddruk te verlagen, maar ook om af te vallen.

Krachttraining

Krachttraining is een vorm van training waarbij spieren weerstand bieden tegen externe weerstand van gewicht of door zwaartekracht. Krachttraining zorgt voor groei van de spiermassa en heeft daarmee een positieve invloed op de stofwisseling.

Daarnaast kunnen fitnesstrainingen ingezet worden voor medische doeleinden. regelmatige fitnesstraining is effectief gebleken om klachten van de volgende aandoeningen te voorkomen, verminderen of tegen te gaan:

Diabetes Mellitus

Hypertensie

Hartfalen

COPD

Osteoporose

Depressie

Zelfstandig trainen is alleen toegestaan vanaf 15 jaar.

Mocht u ziektes of aandoeningen hebben, dan is het verstandig om te trainen onder begeleiding. Ook als u specifiek aan een bepaald doel wilt trainen is het raadzaam om onder begeleiding te trainen.