Check uw polisvoorwaarden

Het is half november geweest en dat betekend dat u tot en met 31 december 2021 de tijd heeft om uw zorgverzekeringspolis te veranderen of over te stappen van verzekeraar. Net als in 2021 wordt ook in 2022 fysiotherapie NIET vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering bij een gecontracteerde verzekeraar is nodig als u voor vergoeding in aanmerking wilt komen.

Fysio Fast Fit is voor 2022 NIET gecontracteerd met de volgende zorgverzekeraars:

  • CZ
  • Coöperatie VGZ (VGZ, Bewuzt, IZA, IZZ, UMC, UnitedConsumers, Univé, Zekur, Zorgzaam)

Met de overige verzekeraars zijn wel gecontracteerd.

Om u zo goed mogelijk te helpen hebben wij uitgezocht wat de beste optie kan zijn als het gaat om fysiotherapie. Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dan horen we dat graag!

Advies

ONVZ , De Friesland en Zilveren Kruis hebben goede pakketten met wel 36 of 50 fysiotherapie behandelingen per jaar.

Wilt u toch bij Coöperatie VGZ of CZ Willen blijven , dan adviseren we u voor het VRIJE KEUZE pakket van VGZ á €142,40 p.m. of voor het ZORG VRIJ pakket van Univé á €143,89 p.m. In deze pakketten worden de behandelingen wel voor 100% vergoed.

Kiest u voor een ander pakket bij VGZ of CZ dan wordt er slechts 50% tot 80% per behandeling vergoed.

Zorgverzekeringsmaatschappij Menzis heeft daarnaast altijd een ruim aantal fysiotherapie behandelingen in zijn pakketten zitten. Echter hebben zij een flinke wijziging doorgevoerd voor 2022. Het aantal behandelingen is van 32 naar 20 keer teruggedrongen.

LET OP: wilt u uw zorgverzekering aanpassen of wilt u overstappen? Doe dit dan vóór 1 januari 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *